Кулінарія

Курка в молоці. Ніжне м’ясо і пікантний смак

Список необхідних інгредієнтів для приготування курки ви можете знайти в кінці статті.

Процес приготування:

1. Посипаю курячу тушку сіллю, чорним меленим перцем і сумішшю перців.

2. Натираю тушку спеціями зі всіх сторін і залишаю маринуватися на 2-3 години.

3. У сковорідку наливаю рослинне масло, додаю шматочок вершкового масла.

4. На розтоплене масло я викладаю курячу тушку і обсмажую її з двох сторін на середньому вогні 5-7 хвилин.

5. Обсмажую до рум’яної скоринки.

6. Потім я виймаю тушку зі сковорідки і викладаю в неї подрібнений часник.

7. Обсмажую пару хвилин, а потім додаю цедру лимона.

8. Все перемішую і додаю лавровий лист, потім виливаю в сковороду молоко і додаю сіль.

9. Тушу соус пару хвилин.

10. Курячу тушку викладаю у форму для запікання і поливають соусом.

11. У завершенні поливаю курку соком одного лимона.

12. Накриваю курочку фольгою і прибираю в духовку розігріту до 180 градусів на півтори години. Потім фольгу знімаю і даю курці підрум’янитися ще 10-15 хвилин.

Подаю курку цілком з додаванням подрібненої зелені.

Курочка виходить ароматною, з хрусткою скоринкою! М’ясо у неї дуже ніжне, тануть у роті. Приємного апетиту!

Інгредієнти:

Курка – 1,5 кг

Сіль, чорний перець – за смаком

Рослинне масло – 3 ст. л.

Вершкове масло – 40 г

Часник – 6 зубчиків

Лимон – 1 шт цедра + сік)

Молоко 2,5% – 700 мл

Лавровий лист – 2-3 шт

Суміш перців за смаком

Зелень для подачі

Якщо вам сподобалася ідея, ставте лайк та підписуйтесь, щоб не пропустити наступні рецепти!