Кулінарія

Рецепт міні-піци з чудового дріжджового тіста. Смачна шкільна, але домашня піца

Рецепт піци простий і зручний. Роблю міні-піци, як у школі, але виходить набагато смачніше. Така домашня випічка сподобається всім без винятку. Чудове дріжджове тісто для піци, м’яке і до рук не липне. А регулюючи кількість цукру, з цього тіста можна приготувати не тільки смачну піцу, але і чудові пиріжки, пиріжки та булочки. Рецепт піци в духовці з покроковими

ІНГРЕДІЄНТИ:

ТІСТО

  • Тепла Вода – 200 мл
  • Молоко тепле – 100 мл
  • Цукор – 1 ст. л
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л
  • Масло сливочн. розтоплене – 50 гр
  • Сіль – 1 ч. л
  • Борошно – 480 гр

НАЧИНКА

  • Кетчуп – 100 гр
  • Ковбаса або шинка – 200-250 гр
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Сир або іншій – 300 гр

Як приготувати піцу

Пропоную вам прямо зараз приготувати піцу за цим рецептом. Рецепт дуже простий і докладний.

Приготуйте тісто. У мисці змішайте 200 мл теплої води, 100 мл теплого молока, 1 ст. ложку цукру і 2 ч. ложки сухих дріжджів. Перемішайте і залиште на 5 хвилин до появи пінки.

Додайте 1 ч. ложку солі і 50 гр. розтопленого вершкового масла. Перемішайте.

Поступово всипте просіяне борошно. Її може знадобиться трохи менше або трохи більше, ніж в рецепті. Замішуйте тісто спочатку ложкою.

Завжди використовую борошно “Макфа” і у мене пішло 480 грамів.

Руками зібрати тісто в єдине ціле і вимішуйте на столі хвилин 5-6.

Щоб вам зручніше було вимішувати тісто, трохи змастіть стіл і руки рослинним маслом.

Тісто дуже м’яке і не липне до рук.

Покладіть тісто в миску, змащену рослинним маслом і накрийте харчової плівкою. Поставте в тепле місце ~ на 1 годину.

Після підняття, тісто потрібно трохи обім’яти і розділити на 8 частин.

Кожну частину скачайте в кулю.

Викладіть на тарілку, присипану борошном, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.

Кожен кульку розімніть руками і зробіть бортики. Формуйте тісто відразу на деко, на якому будете випікати піцу.

На сформований коло тесту нанесіть кетчуп.

Перед тим, як викладати начинку, покладіть тертий сир, так начинка не буде падати з готової піци.

Потім нарізану кубиками ковбасу і мариновані огірочки.

Зверху піцу посипте сиром.

Випікайте піцу 20 хвилин при 180°-190°.

Дуже смачна піца. Тісто м’яке і ніжне!

Приготуйте, вам сподобається!

Рецепт Піци як у Піцерії

#гарна кухня #рецепт #випічка #піца #тісто для піци #піца рецепт #піца в духовці #домашня піца #піца дріжджова #смачна піца