Кулінарія

Салат зі смаженою куркою і авокадо: корисний бізнес-ланч

Таке блюдо можна подавати в якості обіду або легкого вечері. Особливо популярне в США і Канаді, як бізнес-ланч або закуска на вечірках.

Інгредієнти:

  • 2 помідори
  • 1 авокадо
  • листя салату
  • 2 шматка курячих грудок без кісток і шкіри
  • 2 чайні ложки приправи для курки гриль
  • 1 столова ложка оливкової олії + масло для смаження курки
  • болгарський перець (запекти або маринований) або гострий перчик за бажанням
  • 1 банку консервованої квасолі у власному соку
  • жменю тертого сиру
  • 4 столові ложки сметани або йогурту, розбавлені столовою ложкою води
  • приправи і сіль для заправки
  • невелика жменю нарізаної свіжої кінзи

Як готувати:

1. Нарізати помідори шматочками або кубиками.

2. Вийняти м’якоть авокадо і теж порізати.

3. Салатні листя порвати руками.

4. Куряче філе розділити на пласти. Помістити шматок курячої грудки між двома листами харчової плівки або вощеного паперу і пройтися по ній для рівності молоточком або качалкою.

5. Змішати приправу для курки гриль з оливковою олією у великій мисці і викласти сюди курку. Розподілити маринад. Залишити курку маринуватися в пряному олії на кілька хвилин.

6. Влити в сковороду 1-2 ст. л. рослинного масла і розігріти на сильному вогні. Викласти в олію птицю.

7. Смажити по 5 хвилин з кожного боку, щоб курка повністю присмажився.

8. Остудити філе і нарізати тонкими смужками.

9. Викласти листя салату на дно салатниці, потім помідори, авокадо, солодкий печений або маринований перець, квасоля і тертий сир.

Можна взяти гострий перчик, приблизно 1-2 см стручка і порізати дрібними колечками для гостроти.