Салат зі смаженою куркою і авокадо: корисний бізнес-ланч
Таке блюдо можна подавати в якості обіду або легкого вечері. Особливо популярне в США і Канаді, як бізнес-ланч або закуска на вечірках.
Інгредієнти:
- 2 помідори
- 1 авокадо
- листя салату
- 2 шматка курячих грудок без кісток і шкіри
- 2 чайні ложки приправи для курки гриль
- 1 столова ложка оливкової олії + масло для смаження курки
- болгарський перець (запекти або маринований) або гострий перчик за бажанням
- 1 банку консервованої квасолі у власному соку
- жменю тертого сиру
- 4 столові ложки сметани або йогурту, розбавлені столовою ложкою води
- приправи і сіль для заправки
- невелика жменю нарізаної свіжої кінзи
Як готувати:
1. Нарізати помідори шматочками або кубиками.
2. Вийняти м’якоть авокадо і теж порізати.
3. Салатні листя порвати руками.
4. Куряче філе розділити на пласти. Помістити шматок курячої грудки між двома листами харчової плівки або вощеного паперу і пройтися по ній для рівності молоточком або качалкою.
5. Змішати приправу для курки гриль з оливковою олією у великій мисці і викласти сюди курку. Розподілити маринад. Залишити курку маринуватися в пряному олії на кілька хвилин.
6. Влити в сковороду 1-2 ст. л. рослинного масла і розігріти на сильному вогні. Викласти в олію птицю.
7. Смажити по 5 хвилин з кожного боку, щоб курка повністю присмажився.
8. Остудити філе і нарізати тонкими смужками.
9. Викласти листя салату на дно салатниці, потім помідори, авокадо, солодкий печений або маринований перець, квасоля і тертий сир.
Можна взяти гострий перчик, приблизно 1-2 см стручка і порізати дрібними колечками для гостроти.