Город

Скільки корисно малини при діабеті і зниження ваги?

МАЛИНА при діабеті і зниження ваги. Скільки корисно?

Сьогодні ми поговоримо про малині.

Малина – це листопадний напівчагарник, рід Рубус, сімейство Рожеві. Плодом чагарнику є кістянка, вкрита тонкими волосками. Колір ягід від рожевого до насиченого бордового, а також жовтого і чорного (ежевикообразные).

У 100 гр малини міститься 46 ккал, 0. 8 гр білків, 0. 5 гр жирів і 8. 3 гр вуглеводів.

Малина має низький глікемічний індекс, залежно від сорту він становить від 25 до 40.

Розглянемо харчову цінність малини з розрахунку на 1 склянку (145 гр) ягід.

В одній склянці (145 гр) малини міститься: калорійність – 60 ккал, білки – 1 гр, жири 0,7 гр, вуглеводи – 14 гр.

Вітаміни і мінерали: вітамін С, К, Е, А, вітаміни групи В, РР, кремній, молібден, кобальт, мідь, марганець, калій, кальцій, залізо, фосфор, магній, натрій, хром, цинк.

Також до складу малини входить велика кількість антиоксидантів (флавоноїди, феноли, антоціани, каротиноїди).

Розглянемо корисні властивості малини.

Малина покращує стан серцево-судинної системи, нормалізує артеріальний тиск, згортання крові.

Потужні антиоксидантні властивості-малина корисна для шкіри, волосся і нігтів.

Вживання малини надає благотворний вплив на роботу нервової системи.

Малина володіє бактерицидним ефектом і підвищує імунітет.

Малина славиться потогінну і заспокійливу дію.

Свіжа малина добре втамовує спрагу і нормалізує водний обмін, виводить зайву рідину з організму.

Елагова кислота, що міститься в малині, захищає нас від онкопроцессов.

Малина широко застосовується в косметології за її омолоджуючі властивості.

При зниженні ваги і діабеті корисно вживати малину в невеликих кількостях – 1 стакан за 1 прийом їжі і до 2 склянок на день.

При діабеті малину, як і інші Ягоди, потрібно вживати в першу половину дня, після основного прийому їжі, що містить білок і овочі, щоб зберегти стабільний цукор крові.