Кулінарія

Смачна курка з картоплею – незвичайний варіант улюбленої страви

Курка з картоплею – цей святковий дует ніколи не вийде з моди. Може комусь він здасться нудним, але ми сьогодні це спростуємо, приготувавши смачну курочку з картоплею по дуже незвичайного рецептом.

Друзі, така соковита курочка в соєвому соусі, під сирною скоринкою, подана на оригінальній “овочевій подушці”, точно вразить усіх гостей вашої святкової зустрічі!

Загальний час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 4-6

ОСНОВНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

2 курячі грудки без шкіри і кісток

5 великих картоплин

1 велика морква свіжа

1 великий цибулю

Трохи рослинного масла для змащування форми

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ АРОМАТНОГО СОЄВОГО СОУСУ:

3 ст. л. сметани

100 мл соєвого соусу

1 подрібнений зубчик часнику

1/2 ч. л. паприки

1/2 ч. л. солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СИРНОЇ ПАНІРУВАННЯ:

100 г тертого твердого сиру

1 сире куряче яйце

1 ст. л. подрібненого свіжого кропу

Хід приготування:

1. Підготуємо всі продукти.

Інгредієнти для приготування смачної курки з картоплею

2. Акуратно гострим ножем надрежем курячі грудки хрест-навхрест з одного боку.

Нарізаємо курячі грудки технології хрест-навхрест не до кінця.

3. Далі підготуємо ароматний соєвий соус або маринад для курки: у середній тарілці змішуємо соєвий соус, паприку, сіль, сметану і подрібнений часник. Гарненько перемішати всі інгредієнти.

Ароматний соєвий соус готуємо буквально за 5 хвилин!

4. Тепер раніше заготовлену курочку (крок 2) рівномірно вмочаємо в отриманому соусі і залишаємо на 30 хвилин промаринуватися.

Маринуємо надрізані курячі грудки протягом півгодини

5. Приступаємо до підготовки листкової “овочевий подушки”. Спочатку на обробній дошці нарізаємо тонкими кружечками очищені бульби картоплі.

Подрібнюємо картопля гострим ножем або овочерізкою

6. Потім аналогічним чином нарізаємо цибулю і свіжу моркву. В результаті на дошці у нас вже буквально через хвилин 5 красуються тоненькі каблучки овочів.

Нарізаємо моркву і цибулю тонкими кільцями

7. У змащену форму для запікання спочатку рівномірно по всій площі викладаємо кружечки картоплі.

Покриваємо дно форми нарізаною картоплею

8. Поверх картоплі також рівномірно поміщаємо тонкі кільця ріпчастої цибулі.

На нарізану картоплю викладаємо цибулю

9. Наступний овочевий шар, який слідує за цибулею – це тоненькі каблучки свіжої моркви.

На кільця ріпчастої цибулі покласти нарізану свіжу морквину.

10. Завершуємо листкову овочеву подушку нарізаною картоплею.

Порада: не забудьте шари картоплі посолити і поперчити на ваш смак.

“Овочева подушка” для нашої ароматною курочки готова!

11. Після того, як курячі грудки промариновались, відправляємо їх на підготовлену “овочеву подушку”. Зверху за бажанням можете полити овочі цим самим ароматним соєвим соусом. Тепер мариновану курочку з овочами покласти в попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40.

Ароматні курячі грудки з овочами поміщаємо в духовку

12. Поки курка з картоплею запікається, підготуємо сирну панірування для курочки: у невеликій мисці з’єднаємо тертий сир, сире яйце і подрібнений свіжий укропчик, а потім ретельно все перемішати.

Всі інгредієнти для сирної панірування з’єднуємо в загальній мискеА потім заважаємо, заважаємо і заважаємо!

13. Через 40 хвилин виймаємо курку з овочами з духовки і зверху посипаємо курячі грудки отриманої сирною сумішшю.

Курка в сирній паніровці на овочевій подушці

14. І знову відправимо оригінальне святкове блюдо в духовку на хвилин 15-20, до розплавлення сиру.

Курка з картоплею після запікання в духовці

15. Соковита курочка в ароматному соєвому соусі під сирною скоринкою на овочевій подушці” готова. Приємного апетиту, друзі!

Смачна курка з картоплею на ваш святковий стіл!

Рекомендую подивитися на нашому каналі:

Друзі, дякую за візит, якщо рецепт сподобався ставте лайки, діліться з друзями та передплачуйте ! До нових зустрічей у місті смачних рецептів СмакБург!