Кулінарія

Смачна курка з картоплею – незвичайний варіант улюбленої страви

Курка з картоплею – цей святковий дует ніколи не вийде з моди. Може комусь він здасться нудним, але ми сьогодні це спростуємо, приготувавши смачну курочку з картоплею по дуже незвичайного рецептом.

Друзі, така соковита курочка в соєвому соусі, під сирною скоринкою, подана на оригінальній “овочевій подушці”, точно вразить усіх гостей вашої святкової зустрічі!

Загальний час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 4-6

Основні інгредієнти

2 курячі грудки без шкіри і кісток

5 великих картоплин

1 велика морква свіжа

1 великий цибулю

Трохи рослинного масла для змащування форми

Інгредієнти для приготування ароматного соєвого соусу

3 ст. л. сметани

100 мл соєвого соусу

1 подрібнений зубчик часнику

1/2 ч. л. паприки

1/2 ч. л. солі

Інгредієнти для сирної панірування

100 г тертого твердого сиру

1 сире куряче яйце

1 ст. л. подрібненого свіжого кропу

Хід приготування:

1. Підготуємо всі продукти.

2. Акуратно гострим ножем надрежем курячі грудки хрест-навхрест з одного боку.

3. Далі підготуємо ароматний соєвий соус або маринад для курки: у середній тарілці змішуємо соєвий соус, паприку, сіль, сметану і подрібнений часник. Гарненько перемішати всі інгредієнти.

4. Тепер раніше заготовлену курочку (крок 2) рівномірно вмочаємо в отриманому соусі і залишаємо на 30 хвилин промаринуватися.

5. Приступаємо до підготовки листкової “овочевий подушки”. Спочатку на обробній дошці нарізаємо тонкими кружечками очищені бульби картоплі.

6. Потім аналогічним чином нарізаємо цибулю і свіжу моркву. В результаті на дошці у нас вже буквально через хвилин 5 красуються тоненькі каблучки овочів.

7. У змащену форму для запікання спочатку рівномірно по всій площі викладаємо кружечки картоплі.

8. Поверх картоплі також рівномірно поміщаємо тонкі кільця ріпчастої цибулі.

9. Наступний овочевий шар, який слідує за цибулею – це тоненькі каблучки свіжої моркви.

10. Завершуємо листкову овочеву подушку нарізаною картоплею.

11. Після того, як курячі грудки промариновались, відправляємо їх на підготовлену “овочеву подушку”. Зверху за бажанням можете полити овочі цим самим ароматним соєвим соусом. Тепер мариновану курочку з овочами покласти в попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40.

12. Поки курка з картоплею запікається, підготуємо сирну панірування для курочки: у невеликій мисці з’єднаємо тертий сир, сире яйце і подрібнений свіжий укропчик, а потім ретельно все перемішати.

13. Через 40 хвилин виймаємо курку з овочами з духовки і зверху посипаємо курячі грудки отриманої сирною сумішшю.

14. І знову відправимо оригінальне святкове блюдо в духовку на хвилин 15-20, до розплавлення сиру.

15. Соковита курочка в ароматному соєвому соусі під сирною скоринкою на овочевій подушці” готова. Приємного апетиту, друзі!