Смачне і корисне блюдо з буряка. Додаю всього один додатковий інгредієнт, і воно виходить набагато смачніше
Ті, хто пробує це блюдо вперше, завжди запитують мене, що я туди поклала. Мої діти дуже люблять його за цим рецептом. Я не хвалюся, але виходить дійсно дуже смачно! А адже надприродного в моєму свекольнике (так, готуємо сьогодні саме його) нічого немає. Давайте приготуємо, і ви переконаєтеся самі.
Отже почнемо.
У мене вже готовий бульйон для і борщів зелених і м’ясо з кісток, які в ньому варилися.
Засмажку на борщ я обов’язково роблю з додаванням бекону або сала.
Смажимо на невеликій кількості рослинного масла і дрібно нарізаний бекон. Смажимо не до “хрускоту”, а так, наполовину.
Тепер викладаємо сюди дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на крупній тертці. Обсмажуємо до готовності.
Тепер додаємо сюди томатну пасту і обсмажуємо овочі з нею кілька хвилин.
Викладаємо на сковороду нарізану буряк довгими брусочками.
Додаємо сюди воду так, щоб буряк покрилася на 1/3 водою, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності буряків. Це близько 15 хвилин.
Десь хвилин через 7 – 8 я обов’язково додаю до буряках нарізаний довгими брусочками маринований огірок. Повірте, зовсім трохи маринованого огірочка, доданого в борщ, дуже прикрашає смак страви.
Одночасно з зажаркою я ставлю варитися картоплю в приготованому заздалегідь бульйоні: викладаємо картоплю в киплячий бульйон і варимо до готовності.
Тепер викладаємо в каструлю варене м’ясо і засмажку.
Доводимо до кипіння борщ і солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. І я додаю трохи цукру, щоб смак вийшов збалансований.
Даємо свекольнику прокипіти хвилин 5, і вимикаємо вогонь під каструлею.
І тепер я обов’язково додаю 1 – 2 зубчики подрібненого часнику.
І, звичайно ж, додаємо дрібно нарізану зелень.
Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися свекольнику 10 – 15 хвилин.
При подачі на стіл у кожну тарілку кладу по половинці вареного яйця і “добру” ложку сметани.
Але навіть без яйця і сметани виходить дуже смачно!
Рецепт
- Бульйон – 2,5 л
- М’ясо варене – 250 г
- Картопля – 4шт (250 г)
- Цибуля – 1 шт (120 – 150 м)
- Морква – 1 шт (120 – 150 м)
- Буряк – 2 – 3 шт (250 – 300 м)
- Грудинка (сало) – 150 г
- Мариновані огірки – 1 – 2 шт (100 г)
- Часник – 1 – 2 зубчики
- Зелень – 1 пучок
- Сіль, перець за смаком
- Цукор – 1 ч. ложка
- Лавровий лист – 2 шт
- Томатна паста – 2 ст ложки
- Рослинне масло – 2 ст. ложки
- Яйце варене – 0,5 шт на одну порцію