Кулінарія

Смачне і корисне блюдо з буряка. Додаю всього один додатковий інгредієнт, і воно виходить набагато смачніше

Ті, хто пробує це блюдо вперше, завжди запитують мене, що я туди поклала. Мої діти дуже люблять його за цим рецептом. Я не хвалюся, але виходить дійсно дуже смачно! А адже надприродного в моєму свекольнике (так, готуємо сьогодні саме його) нічого немає. Давайте приготуємо, і ви переконаєтеся самі.

Отже почнемо.

У мене вже готовий бульйон для і борщів зелених і м’ясо з кісток, які в ньому варилися.

Засмажку на борщ я обов’язково роблю з додаванням бекону або сала.

Смажимо на невеликій кількості рослинного масла і дрібно нарізаний бекон. Смажимо не до “хрускоту”, а так, наполовину.

Тепер викладаємо сюди дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на крупній тертці. Обсмажуємо до готовності.

Тепер додаємо сюди томатну пасту і обсмажуємо овочі з нею кілька хвилин.

Викладаємо на сковороду нарізану буряк довгими брусочками.

Додаємо сюди воду так, щоб буряк покрилася на 1/3 водою, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності буряків. Це близько 15 хвилин.

Десь хвилин через 7 – 8 я обов’язково додаю до буряках нарізаний довгими брусочками маринований огірок. Повірте, зовсім трохи маринованого огірочка, доданого в борщ, дуже прикрашає смак страви.

Одночасно з зажаркою я ставлю варитися картоплю в приготованому заздалегідь бульйоні: викладаємо картоплю в киплячий бульйон і варимо до готовності.

Тепер викладаємо в каструлю варене м’ясо і засмажку.

Доводимо до кипіння борщ і солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. І я додаю трохи цукру, щоб смак вийшов збалансований.

Даємо свекольнику прокипіти хвилин 5, і вимикаємо вогонь під каструлею.

І тепер я обов’язково додаю 1 – 2 зубчики подрібненого часнику.

І, звичайно ж, додаємо дрібно нарізану зелень.

Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися свекольнику 10 – 15 хвилин.

При подачі на стіл у кожну тарілку кладу по половинці вареного яйця і “добру” ложку сметани.

Але навіть без яйця і сметани виходить дуже смачно!

Рецепт

  • Бульйон – 2,5 л
  • М’ясо варене – 250 г
  • Картопля – 4шт (250 г)
  • Цибуля – 1 шт (120 – 150 м)
  • Морква – 1 шт (120 – 150 м)
  • Буряк – 2 – 3 шт (250 – 300 м)
  • Грудинка (сало) – 150 г
  • Мариновані огірки – 1 – 2 шт (100 г)
  • Часник – 1 – 2 зубчики
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль, перець за смаком
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Томатна паста – 2 ст ложки
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки
  • Яйце варене – 0,5 шт на одну порцію