Кулінарія

2 варіанти салатів із зелених помідорів (без оцту)

2 варіанти салатів із зелених помідорів (без оцту)

Ці рецепти підійдуть для дачників у яких по осені залишається багато бурих недостиглих помідор на грядках.

1 варіант

Нам знадобляться продукти:

  • 3 кг зелених помідорів,
  • 1,5 кг болгарського перцю (червоного),
  • 1 кг білокачанної капусти,
  • 1 кг. цибулі,
  • 5 великих головок часнику,
  • 1 стручок гіркого перцю,
  • 0,5 л. рослинної олії,
  • сіль і мелений перець за смаком,
  • 1 пучок петрушки,
  • 1 пучок кропу,

Приготування

Ретельно вимиваємо і обсушуємо овочі. Нарізаємо у вільній формі

зелені помідори, болгарський перець, цибулю, гіркий перець, рубаємо часник і шаткуємо ножем на дошці дрібно капусту. Подрібнені овочі опускаємо в емальовану каструлю. Додаємо рослинне масло і солимо за смаком. Ставимо каструлю з салатом на вогонь, доводимо до кипіння. Коли закипить зменшуємо вогонь на мінімум і додаємо дрібно нашатковану петрушку, кріп і посипаємо меленим перцем. Через 10-15 хвилин варіння поступово помішуючи, розкладаємо у сухі чисті банки і гарячим закатуємо. Закутуємо і залишаємо на добу.

Порада: Замість помідорів можна нарізати баклажани, буде ще смачніше. Як ви вже помітили салат робимо без оцту.

2 варіант

Нам знадобляться продукти:

  • 6 кг зелених помідорів,
  • 1 кг. моркви,
  • 1 кг болгарського перцю (жовтий або зелений),
  • 1 кг. цибулі,
  • 100 г. солі,
  • 100 р. цукрового піску,
  • 1 ст. рослинного масла,

Готуємо

Помідори промиваємо, даємо час стекти воді і нарізаємо у вільній

формі, перекладаємо в миску, трохи солимо і залишаємо на 6 годин (я зазвичай роблю на ніч). Потім зливаємо в каструлю розсіл, додаємо в нього сіль, цукровий пісок, масло і все це кип’ятити 3 хвилини.

У киплячий розсіл кладемо помідори, цибулю, перець і моркву, попередньо очищені і нарізані соломкою. Знову доводимо до кипіння і варимо на убавленном вогні 20-30 хвилин.

Потім складаємо в простерилізовані банки і закатуємо. Ставимо догори дном закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Охолодити при кімнатній температурі. Салат чудово зберігатися в квартирі.

Вдалих вам заготовок.