Кулінарія

Супер простий рецепт курочки на новорічний стіл

У кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування курки на новорічний стіл. Курка запечена з картоплею в духовці стала класикою новорічного свята. У дитинстві запах курки з часником доносилися з духовці діяв на мене так само як аромат мандаринів :).

Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування обалденной курочки. Ця курочка не тільки смачна, але і дуже проста у приготуванні, а це те що треба в метушні свята.

Інгредієнти:

500 гр. картоплі

10 курячих гомілок (можна будь-яке м’ясо, але я віддаю перевагу саме гомілки в цьому рецепті)

200 гр. сметани

Приправи за смаком (я брав паприку, приправу для курки, сіль, чорний мелений перець)

50 гр тертого сиру (за бажанням, сир більше потрібен для рум’яного апетитного кольору, ніж для смаку)

рослинна олія

зелень за смаком (зелена цибуля, петрушка, кріп)

Приготування:

1. Картоплю нарізати товстими пластами, приблизно 1 см, посолити і акуратно викласти на дно дека, змащеного олією.

2. Приготуємо суміш сметани, для цього сметану змішати з приправами (якщо виникне бажання додати часнику, то раджу це зробити, як на мене з часником виходить смачніше). Кожну гомілку обмазати гарненько сметанною сумішшю і покласти на картоплю.

3. Посипати зверху тертим сиром і поставити в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Готову страву посипати зеленню і можна подавати. Приємного вам апетиту!

Натисніть “палець вгору”, якщо сподобався рецепт і обов’язково підписуйтесь на канал. Для вас дрібниця, а для мене показник моїх старань. Діліться рецептом в соц. мережах – це допоможе розвитку проекту. Буду дуже вдячний.