Кулінарія

Супер простий рецепт курочки на новорічний стіл

У кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування курки на новорічний стіл. Курка запечена з картоплею в духовці стала класикою новорічного свята. У дитинстві запах курки з часником доносилися з духовці діяв на мене так само як аромат мандаринів :).

Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування обалденной курочки. Ця курочка не тільки смачна, але і дуже проста у приготуванні, а це те що треба в метушні свята.

Інгредієнти:

  • 500 гр. картоплі
  • 10 курячих гомілок (можна будь-яке м’ясо, але я віддаю перевагу саме гомілки в цьому рецепті)
  • 200 гр. сметани
  • Приправи за смаком (я брав паприку, приправу для курки, сіль, чорний мелений перець)
  • 50 гр тертого сиру (за бажанням, сир більше потрібен для рум’яного апетитного кольору, ніж для смаку)
  • рослинна олія
  • зелень за смаком (зелена цибуля, петрушка, кріп)

Приготування:

1. Картоплю нарізати товстими пластами, приблизно 1 см, посолити і акуратно викласти на дно дека, змащеного олією.

2. Приготуємо суміш сметани, для цього сметану змішати з приправами (якщо виникне бажання додати часнику, то раджу це зробити, як на мене з часником виходить смачніше). Кожну гомілку обмазати гарненько сметанною сумішшю і покласти на картоплю.

3. Посипати зверху тертим сиром і поставити в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Готову страву посипати зеленню і можна подавати. Приємного вам апетиту!